Slim uit Deurne: langhoudbare vleesvoeding voor hond en kat

14:00 - 10 mei 2017
 

Petfood Factory in Deurne is een typisch Brabants bedrijf, want het bedacht een slim nieuw product voor honden en katten: langhoudbare vleesvoedingen. Volgens eigenaar Marc Bennenbroek is dit nog maar het begin.

Marc Bennenbroek is een ondernemer met ambitie. In maart 2015 richtte hij Petfood Factory op, waar nu al zes mensen in dienst zijn plus een aantal flexibele krachten. Ze maken vleesvoedingen voor honden en katten. Er zijn varianten die je in de diepvries bewaart (voor honden en katten) en varianten die buiten de koeling houdbaar zijn. Die laatste variant is een fraai voorbeeld van typisch Brabants ondernemerschap: innovatieve producten bedenken die slim inspelen op de behoefte van de klant. "Onze houdbare variant - een kruising tussen harde brokken en zacht vlees - heeft allerlei voordelen," zegt Marc Bennenbroek. "Je hoeft de voeding niet in te vriezen noch te ontdooien én hij is geurloos. Bovendien zien veel consumenten het voordeel van vleesvoeding, maar ze vinden het invriezen en ontdooien niet gebruiksvriendelijk. Onze houdbare variant kun je achttien maanden buiten de koeling bewaren."

Slaat aan
Die innovatie - genaamd RopaDog/Natural Fresh Meat - slaat aan. Vooral grote diervoederfabrikanten in Nederland en Duitsland zijn erg geïnteresseerd in de uitvinding van Bennenbroek en zijn collega's. RopaDog/Natural Fresh Meat bestaat uit verschillende varianten (van rund/kip/zalm tot eend) in worstvorm tot duizend gram. Door toevoeging van vitaminen en mineralen krijgt een hond een complete voeding binnen. Nu is het alleen nog zaak om dat aan iedereen duidelijk te maken: "Sommige mensen zien de houdbare variant als een snack voor erbij. Maar het is een complete voeding voor de hond."

Ambitie
Als het aan de eigenaar ligt, neemt het aantal van zes medewerkers de komende jaren toe. "Niet voor niets sta ik deze maand met mijn producten op de PLMA, een belangrijke beurs voor de petfoodsector. Samen met zes andere ondernemers vormt Petfood Factory het Brabantpaviljoen. Zo wil ik de bekendheid van onze producten verder vergroten." En ondertussen blijft Petfood Factory nadenken over mogelijke nieuwe producten. "Altijd voorop lopen en innoveren, dat is ons doel," zegt Marc Bennenbroek. "Want voor je het weet, wordt jouw uitvinding gekopieerd door anderen. Daarom is het belangrijk om steeds te blijven kijken waar de behoefte van mens en dier ligt en daarop in te spelen, precies zoals we met de houdbare variant hebben gedaan."

Copyright Provincie Noord-Brabant 2014
Website by Internetbureau Outpost11