Expositie Brabantse innovaties in provinciehuis 13 - 26 sept

00:00 - 08 sep 2016
 

Een onderbroek met sensor die helpt incontinentie tegen te gaan, flexibele elektronica, een schaalmodel van een auto op mierenzuur. Het zijn een paar voorbeelden van de bijzondere innovaties die van 13 tot en met 26 september te zien zijn in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch, tijdens de expositie: Brabant innovations, global solutions. Kom zelf kijken waarom Brabant de top kennis- en innovatieregio van Europa is.


Brabant is goed voor de helft van alle Nederlandse octrooiaanvragen. Daarbij zoeken in Brabant bedrijven, kennisinstellingen en overheden succesvol de samenwerking op. Brabant behoort dan ook tot de Europese top van innovatieregio's.

Om in het buitenland te laten zien wat bedrijven en kennisinstellingen in Brabant bedenken, ontwikkelen en produceren, is een expositie samengesteld van de meest innovatieve producten.

Sta versteld
Deze expositie is nu ook open voor publiek. Kom tussen 13 en 26 september naar het provinciehuis. Bekijk de 'smart pill', een pil met ingebouwde navigatie die zelf precies weet waar in het lichaam een medicijn nodig is. Of de 'flexible electronics': nieuwe vormen van verlichting, displays, zonnecellen en sensorapparaten die ultradun, onbreekbaar, lichtgewicht en flexibel zijn. Laat u verrassen door 's werelds eerste auto die loopt op mierenzuur: een duurzame vloeistof waarin je energie kunt opslaan.

Trots
Brabant weet wat er gebeurt als bedrijven, kennisinstellingen en overheden de handen ineen slaan en slim samenwerken. En die resultaten willen we vol trots aan de wereld laten zien. Vandaar dat de expositie het komend jaar op grote nationale en internationale evenementen te zien is. En in september dus in het provinciehuis.

Praktische info
Van 13 september tot en met 26 september 2016 in het provinciehuis te 's-Hertogenbosch. Adres: Brabantlaan 1, geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 18:00 uur. Entree is gratis, aanmelden is niet nodig.
Let op: de expositie is primair bedoeld voor internationale presentaties. Een deel van de teksten is dan ook Engelstalig.

Copyright Provincie Noord-Brabant 2014
Website by Internetbureau Outpost11