Deeg uit Riel gaat wereldwijd

13:40 - 10 mei 2017
 

De eerste pallets met gevroren deegproducten zijn onlangs verzonden naar het buitenland. Groot denken past bij Danvo, de industriële bakkerij in Riel. En het past bij de Brabantse manier van ondernemen, zegt Bas Lijten.

Groot denken. Inspelen op trends in de markt. Meedenken met de klant. Innoveren. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. Dat is de Brabantse manier van ondernemen, zegt Bas Lijten van bakkerij Danvo. Lijten is een echte Danvo-man. Toen hij nog op de middelbare school zat, had hij al een bijbaantje bij Danvo. En na zijn studie communicatie ging hij er fulltime werken als marketing- en accountmanager. Waarom is hij zo enthousiast over het werken bij deze industriële bakkerij in Riel? "Het is mijn tweede familie," antwoordt hij.

China
Danvo maakt diepgevroren voorgebakken brood- en deegproducten. Die worden niet rechtstreeks aan de consument verkocht, maar aan supermarkten, restaurants en vliegtuigmaatschappijen. De afzetmarkt is heel Europa, en sinds kort zelfs de hele wereld. "De eerste pallets met gevroren deegproducten hebben we onlangs verzonden naar het buitenland. 'Groot denken' past volgens Bas Lijten bij de Brabantse manier van ondernemen. Het bedrijf is al 25 jaar in handen van de familie Van Iersel. Bas Lijten omschrijft Danvo als 'gemoedelijk' en 'gezellig' - net als de Brabanders dus. "Brabant zit in ons DNA," zegt hij. Samenwerken is ook een typisch Brabants kenmerk van ondernemen. Samen met zes andere Brabantse bedrijven staat Danvo op de PLMA-beurs. DeJong Cheese (Alphen) verzorgt de geitenkaas, Danvo het broodje. En Schouten Europe (Giessen) ontwikkelde een app voor cateraars; Danvo vult de broodcategorie in.

Typisch Brabants
Typisch Brabants is volgens Lijten ook dat je als bedrijf inspeelt op trends in de markt, dat je meedenkt met de klant, dat je innoveert en dat je interesse toont in de klant. Een trend is bijvoorbeeld dat volkorenbrood in de lift zit - het is weer opgenomen in de Schijf van Vijf. "Dus bedenken wij nieuwe producten met volkoren." Meedenken deed Danvo door voor een internationale keten van lunchrooms het complete assortiment broodjes te ontwikkelen: "We bepaalden samen de vorm en de afmeting van de broodjes, we ontwikkelden de receptuur én we maakten de bakprogramma's. Een prachtig project, dat we als partners hebben opgezet." Stralend gezicht: "Kijk, daar worden wij blij van."

Copyright Provincie Noord-Brabant 2014
Website by Internetbureau Outpost11