Brabant laat zich zien op vastgoedbeurs München

00:00 - 02 okt 2015 München
 

Brabant is dit jaar met twee steden vertegenwoordigd op ExpoReal, de grote vastgoedbeurs van 5 tot 7 oktober in München. Onder de vlag van Brabant profileren Breda en Tilburg zich nog sterker als aantrekkelijke locatie voor vastgoedinvesteringen.


Met meer dan dertigduizend deelnemers uit meer dan zestig landen is ExpoReal Europa's grootste vakbeurs voor vastgoed. Projectontwikkelaars, vastgoedfinanciers en vastgoedinvesteerders, bouwers en beleggers: iedereen die iets wil met vastgoed is hier aanwezig. 'Begin oktober verplaatst heel vastgoed-Europa zich drie dagen naar München,' zegt Heleen van Mierlo namens de afdeling Economie en Arbeidsmarkt van de gemeente Tilburg. 'Wil je de juiste mensen spreken, dan is ExpoReal dé plek.' Tilburg presenteert zich hier dit jaar voor de zevende keer en doet dat voor het eerst onder de vlag van Brabant. Dat gebeurt samen met nog een Brabantse gemeente: Breda.

Beste investeringsstrategie
Nadrukkelijk aanwezig zijn tijdens ExpoReal past perfect bij Brabant. Want Brabant is een innovatieve, ondernemende en succesvolle regio in Europa met een aantrekkelijk investeringsklimaat. Niet voor niets is Brabant het laatste jaar twee keer in de internationale prijzen gevallen. De Europese commissie benoemde Brabant tot 'European Entrepreneurial Region of the Year 2014'. En de Financial Times riep Brabant uit tot de regio met de beste investeringsstrategie van West-Europa voor het aantrekken van internationale investeerders.

Nog één kavel beschikbaar
Tilburg weet inmiddels als geen ander wat ExpoReal kan opleveren. 'Zo heeft ExpoReal ons onder andere in contact gebracht met nieuwe logistieke investeerders,' zegt Heleen van Mierlo. 'Op ons bedrijventerrein Vossenberg West II zijn in twee jaar tijd veel kavels verkocht. Dat komt mede door onze aanwezigheid in München.' Breda hoopt op eenzelfde effect: 'Wij zijn druk bezig met ViaBreda, de ontwikkeling van de spoorzone met een nieuw modern stadsdeel van zo'n honderd hectare,' zegt Severine Blok, directeur van BrIM (de organisatie die bedrijventerreinen in Breda promoot). 'Ook ons nieuwste bedrijventerrein Rithmeesterpark is een zeer interessante locatie voor investeerders in kennisintensieve bedrijvigheid.'

Onder vlag van Brabant
Beide steden kiezen er bewust voor om zich onder de vlag van Brabant te profileren tijdens ExpoReal. Severine Blok: 'Presenteer je jezelf als een stipje op de kaart of als onderdeel van een provincie? Wij profileren ons graag als onderdeel van een provincie die alles in de buurt heeft. Een stad is geen eilandje. Investeerders willen weten voor welke regio ze kiezen.' Heleen van Mierlo: 'De vier grote steden in Nederland (G4) presenteren zich op ExpoReal als één gebied. Hoe geweldig zou het zijn als de B5 dat ook doet?' Severine Blok: 'Wij als Tilburg en Breda geven dit jaar het goede voorbeeld, zoals ook Duitse provincies zich op ExpoReal als één aantrekkelijke regio presenteren. Dus kom op, Eindhoven, Helmond en 's-Hertogenbosch!' 

Copyright Provincie Noord-Brabant 2014
Website by Internetbureau Outpost11