Slimme voeding voor honden en vissen? Dat bestaat!

13:30 - 10 mei 2017
 

'Light' snacks voor honden en veganistisch voer voor vijvervissen: wist u dat het bestaat? Wim van Meegen weet er alles van. Tien jaar geleden begon hij in Deurne het bedrijf Animeal Factory en sindsdien is zijn bedrijf alleen maar aan het groeien.

Aan het woord is Wim van Meegen, oprichter van het bedrijf Animeal Factory, dat gevestigd is aan de Voltstraat in Deurne. "Mensen eten steeds vaker producten die weinig calorie├źn bevatten. Ze gaan ervan uit dat zulke voeding ook voor hun huisdier beter is. Op die trend spelen wij in met onze hondensnacks en vijvervisvoeding.".

Aanpak werkt
De aanpak van Animeal Factory werkt, want de klanten zijn inmiddels te vinden in heel Europa. Afnemers zijn vooral groothandels, die de voeding en snacks vervolgens verkopen aan tuincentra en dierenspeciaalzaken, om zo bij de eindgebruiker/consument terecht te komen. Animeal Factory is qua voeding voor vijvervissen de op twee na grootste producent van Europa. Sinds anderhalf jaar zijn aan het assortiment de 'light snacks' toegevoegd; het is nu een snelgroeiend onderdeel van het bedrijf. "Onze doelstelling is dat we altijd het breedste assortiment bieden aan onze klanten, op tijd leveren, en dat onze kwaliteit constant perfect is," zegt Wim van Meegen. "Daar streef ik naar als ondernemer."

Vernieuwen
Het leukste aan zijn bedrijf is volgens Wim van Meegen om telkens weer nieuwe producten te bedenken en ontwikkelen. "De light snack voor honden is het mooiste voorbeeld. En laatst kwam een klant met het idee om koivoer te ontwikkelen met zijderupsen erin. Gekke gedachte?" Lachend: "Echt niet! Ook daar gaan we graag mee aan de slag!" Met die vernieuwende houding sluit Animeal Factory aan bij het streven van de provincie Noord-Brabant, dat wil behoren tot de slimste, duurzaamste en meest vernieuwende agrifood sectoren in Europa.

Trots
Wim van Meegen is trots dat zijn bedrijf in Deurne staat. "Ik ben een geboren en getogen Brabander," zegt hij. "Brabanders zijn een gemoedelijk volk, en ze werken graag samen. Dat doen wij als ondernemers ook." Zo staat Animeal Factory deze maand samen met zes andere Brabantse ondernemers op de PLMA, een belangrijke beurs voor de agrifood sector waar veel inkopers komen. "Samen staan we sterk," zegt hij vol overtuiging.

Copyright Provincie Noord-Brabant 2014
Website by Internetbureau Outpost11