Aandacht besteden aan de talenten van alle medewerkers is de sleutel tot bedrijfssucces

00:00 - 09 jun 2015 Tilburg
 

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie. Medewerkers die weten wat hun sterke punten zijn en die deze kunnen inzetten in hun werk blijken gelukkiger, meer tevreden, bevlogen en energieker. Bovendien zijn ze gemotiveerder om zich te blijven ontwikkelen. Uiteindelijk zullen deze energieke en leergierige medewerkers positieve bedrijfsresultaten teweegbrengen. Deze 'sterke puntenbenadering' is een nieuwe sleutel tot bedrijfssucces, aldus Christina Meyers in haar proefschrift waarop ze op 10 juni promoveert.

Menselijk kapitaal (human capital) staat voor kennis, vaardigheden en ervaringen van medewerkers, en geldt als voornaamste waarde in de concurrentiestrijd tussen bedrijven. Daarom besteden bedrijven veel aandacht aan het werven, selecteren, ontwikkelen, motiveren en binden van talentvolle medewerkers (talentmanagement).

Sterke puntenbenadering
Maar wie zijn de talentvolle werknemers van een bedrijf? In de meeste bedrijven worden maar een paar medewerkers, die bovengemiddeld presteren of veel groeipotentieel vertonen, als talenten beschouwd.
Talentmanagement-activiteiten, zoals management development en loopbaanplanning, zijn vervolgens uitsluitend voor deze selecte groep medewerkers beschikbaar. Naast de 'exclusieve' benadering onderzocht Meyers een andere benadering, in casu het 'inclusieve' talentmanagement, ook wel de 'sterke puntenbenadering' genoemd. Gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie gaat deze benadering ervan uit dat iedere medewerker unieke talenten of sterke punten heeft die kunnen bijdragen aan de resultaten van de organisatie. De inclusieve methode kijkt naar waar iemands kracht en talenten
liggen, en hoe die gecultiveerd en ontwikkeld kunnen worden. Daaromheen kan een functie gecreƫerd worden die bij deze persoon past.

Christina Meyers (Bielefeld, 1986) studeerde Business Psychology aan de Ruhr universiteit in Bochum. Na haar bachelor ging ze naar Tilburg en behaalde in 2010 met cum laude haar master Human Resource Studies, waarna ze haar promotietraject inging. Ze werkt momenteel als universitair docent in Tilburg.

Copyright Provincie Noord-Brabant 2014
Website by Internetbureau Outpost11